Pranic Healing

"Er zal een tijd komen waarin de wetenschap enorme vooruitgang zal boeken, niet vanwege betere instrumenten om dingen te ontdekken, maar omdat een paar mensen grote spirituele krachten tot hun beschikking zullen hebben, die momenteel zelden worden gebruikt. Binnen een paar eeuwen zal de kunst van spirituele genezing zal steeds meer ontwikkeld en universeel gebruikt worden."

 

Astronoom, mens, geest en het universum.
- Gustaf Stromberg, Mount Wilson

Wat is pranische genezing?

 

'Prana' is het Sanskriet woord voor levenskracht. In China heet het ‘chi’ en in Japan ‘ki’.

 

Pranic Healing is een revolutionair en alomvattend systeem van natuurlijke genezingstechnieken dat prana gebruikt om ziekten te behandelen. Het is een synthese van oude, esoterische genezingsmethoden die decennialang met bewezen succes zijn herontdekt, onderzocht en getest door de grondlegger van de moderne Pranic Healing, grootmeester Choa Kok Sui.

 

Pranic Healing wordt beschreven als een eenvoudige maar toch zeer krachtige technologie die kan worden toegepast met onmiddellijke voordelen voor de patiënt. Wat is deze levenskracht?

 

Simpel gezegd: het is ENERGIE!
Alle materie in het universum bestaat fundamenteel uit  ENERGIE!!!

 

Het is gewoon niet je fysieke lichaam waar we het hier over hebben. Weet u dat uw gedachten en gevoelens niets anders zijn dan energiegolven die daadwerkelijk kunnen worden gemeten met behulp van instrumenten? Zelfs je relaties en de hoeveelheid geld die je verdient zijn allemaal fundamenteel energiepatronen. Wat fascinerend is, is dat alle mensen het aangeboren vermogen hebben om energie te voelen en te ‘wijzigen’. Energie kan worden getransformeerd. De wetenschap legt ons uit dat energie niet kan worden gecreëerd of vernietigd, maar van de ene vorm in de andere kan worden omgezet. Bedenk eens wat dit voor jou zou kunnen betekenen? Als je begrijpt hoe je met energie moet werken, kan het je helpen alle negatieve resultaten in je leven om te zetten in positieve resultaten – ziekte in welzijn, gebrek in overvloed, stress in gemoedsrust en falende relaties in gezonde, sterke banden.

 

Dus omdat Pranic Healing energie gebruikt, komt er veel meer bij kijken dan alleen het helende deel. Het maakt je niet alleen bewust van de aura rond het menselijk lichaam – de ‘chakra’s’ (energiecentra) en hun effecten op onze gezondheid, maar leert ons ook hoe we de aura kunnen voelen of scannen en kunnen bepalen welke delen van de chakra’s mogelijk zijn aangetast. . Door over energie te leren, worden we ons bewuster van de alomtegenwoordige aanwezigheid ervan, of het nu in mensen, gebouwen of zelfs objecten is.

 

De essentie van Prana

Wat is het fundamentele verschil tussen een levende en een dode persoon? Beide mensen hebben een lichaam, een reeks organen en miljarden cellen. Wat hen onderscheidt is een ‘onzichtbare’ kracht die de ene persoon het bewustzijn en bewustzijn geeft om het leven te ervaren, terwijl de andere persoon een permanente black-out ervaart.
Noem het levensadem of vitaliteit van de ziel, Prana is de levens ondersteunende kracht die in het lichaam van elk levend wezen wordt aangetroffen. Zonder Prana houden we op te bestaan als ‘levende wezens’.

Grootmeester Choa Kok Sui legt uit: “Levensenergie of Prana is overal om ons heen. Het is alomtegenwoordig; we bevinden ons eigenlijk in een oceaan van levensenergie”

 

Principes achter pranische wetenschap

De fundamentele principes van Pranic Healing zijn:
Principe van zelfherstel – Het aangeboren vermogen van elk levend wezen om zichzelf te genezen
Principe van levenskracht – Het genezingsproces kan worden versneld door de pranische levenskracht van het individu te vergroten

 

Hoe werkt het?

Pranic Healing corrigeert onevenwichtigheden in het energieveld van het lichaam en brengt levenskracht over op de patiënt. Deze levenskracht kan ook gekarakteriseerd worden als universele energie; het is niet de energie van de genezer. Getrainde Pranic Healers hebben toegang tot universele energie en verzenden deze naar de patiënt met behulp van specifieke frequenties en technieken voor specifieke ziekten en aandoeningen

 

Pranic Healing gebeurt zonder aanraking.
Pranic Healing is een proces in drie stappen dat het aangeboren vermogen van het lichaam om te genezen op alle niveaus aanzienlijk versnelt: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

 

Enkele voordelen van Pranic Healing

 • Bij koorts kunnen ouders de temperatuur van hun kinderen in slechts enkele uren verlagen
 • Hoesten en verkoudheid kunnen meestal binnen een dag worden verlicht
 • Ernstige ziekten zoals oog-, lever-, nier- en hartproblemen kunnen in een paar sessies geheel of gedeeltelijk worden verlicht
 • Verbeterde gezondheid en groter uithoudingsvermogen
 • Innerlijke vrede en geluk
 • Beter geheugen en concentratie
 • Snelle spirituele groei
 • Verminderde stress
 • Betere interpersoonlijke vaardigheden
 • Een groter gevoel van eigenwaarde
 • Verkrijg het vermogen om geluk aan te trekken en welvarender te worden