Stilte, het heldere stuk in je brein

Stilte.

 

Jaren geleden had ik niet gedacht dat ik ooit over een onderwerp als dit zou willen uitwijden. Echter, mijn eigen ontdekking heeft zo'n grote positieve invloed gehad dat ik mij in het onderwerp ben gaan verdiepen. Mijns inziens is het onderwerp nog veel te onderbelicht en te weinig bekend.

 

Innerlijke stilte, wat bedoel ik hier nu eigenlijk mee?


We zijn druk in het alledaagse leven, met alledaagse beslommeringen, hierdoor niet bewustzijn van wat er in gedachtes afspeelt. Door de grote onbewuste invloed van al die gedachtes zijn wij ook niet bewust van wat er nog meer mogelijk is in het brein. Wij zijn gewend geraakt aan een hoog stress niveau in deze maatschappij en zijn het normaal gaan vinden. Maar is dat eigenlijk wel zo?

 

Het is niet nodig en ook nog eens zeer ongezond.

 

Het is mogelijk om contact te maken met, zoals ik het noem, "een ander level" in je brein. Dit omdat de aandacht niet meer alleen maar gefocust zal zijn op onbewust gepieker. Je kunt ontdekken dat er meer is, een andere plek om het maar zo te noemen, dan daar waar gedachtes druk zijn. Je kunt leren je aandacht hier naartoe te brengen.

 

Bovengenoemd zal gaan zorgen voor innerlijke rust en herstel van het lichaam. Er ontstaat inzicht in werking van eigen gedachten en patronen, zodat het de kans krijgt om te doorbreken (kan tevens worden aangeleerd) Vervolgens geeft dit ruimte voor nieuwe energie. 

 

Wij worden onbewust zo opgeslokt door gedachten die bijna als automatisch continu opkomen.
Dit automatische proces kan ervoor zorgen dat wij niet in de gaten hebben waardoor wij lijden. Al piekerend en onder hoge stress gaan we het leven door.

 

Veel jongeren bijvoorbeeld krijgen jammer genoeg door veel te hoge druk in deze maatschappij, angstklachten.

 

Zodra wij in contact komen met de ruimte/ stilte die er ook is in de mind kun je, zoals ik hierboven beschreef, allereerst gaan ontspannen.
Leren de aandacht te verplaatsen naar een ander deel in je brein.
Het brein komt daadwerkelijk in andere frequentie terecht (zie wetenschappelijk onderzoek meditatie) waardoor wij instaat zijn ons leven op een vrijere manier te gaan ervaren.
Vanuit innerlijke rust, vrijheid, verbinding en authentieke innerlijke kracht.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.