Meditatie

In het dagelijks leven leef je met aandacht gericht op de omgeving, buiten jezelf. Het is op deze manier lastig om te ervaren wat in jezelf leeft, je bent je er niet bewust van. Het kan allerlei klachten als gevolg hebben.

 

Wanneer je leert de aandacht naar binnen te verplaatsen ontdek je dat alles aanwezig is om van binnenuit te kunnen leven. De mind wordt kalmer en komt in zijn natuurlijke staat. Wat vervolgens weer zorgt voor herstel van het lichaam en verruiming van bewustzijn. 

 

Let silence speak

 

Het doel is ontdekken van je innerlijke vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld leren met de aandacht te gaan naar de stilte. Een mooi gevolg hiervan is het gaan ervaren en verkrijgen van innerlijke rust en balans. Het piekeren neemt af.

 

Ontspan en verkrijg van inzicht en helderheid. Het kan je helpen om antwoorden te verkrijgen daar waar piekeren echt niet verder helpt. Opnieuw de verbinding voelen met jezelf.

 

We zullen tijdens de bijeenkomst oefenen met meditatie en ontdekken van andere level in je brein. Na de beoefening is er mogelijkheid voor het doorspreken van vragen. 

 

Deze groepsbijeenkomst vindt plaats te Leiderdorp om de zaterdag om 10.00 beginners les en om 11.15 middelmatig  gevorderd. Duur ongeveer 1 uur. Kosten zijn 15,- per keer.

 

Online privé meditatie les: 35,- 

 

Heb je interesse? Laat het weten.

 

De zaterdag ochtend en maandag avond groepen.

Tijdelijk stop ivm Covid maatregelen.

Online privé meditatie les gaat gewoon door.

 

Bij de groepslessen zijn een aantal meditatie kussens aanwezig. Yoga mat en/of deken naar behoefte gelieve zelf mee te nemen. Beoefening op stoel ook mogelijk. Gemakkelijke kleding werkt prettig. Schoenen mogen uit. Gebruik van sloffen is een idee.

 

Wanneer er stilte ontstaat tussen gedachtes, kun je zowel gaan ontspannen als gemakkelijker inzicht verkrijgen in wat er gebeurt in je gedachten en gevoel. In datgene wat jou belemmert. Buiten dit is het heerlijk voor body en mind.

 

Door te blijven beoefenen wordt de geest kalmer. Je zult steeds gemakkelijker in staat zijn om in verschillende situaties terug te keren naar deze ontspannen toestand. 

 

Je zult gaan ervaren wie jij bent in ontspannen toestand. Dit geeft een gevoel van verbondenheid met jezelf.

 

Na de groepsbijeenkomst is er gelegenheid voor gezamenlijk kopje thee of koffie.

 

Adres voor de groepslessen: Florijn 10 te Leiderdorp

 

De bijeenkomst vind plaats op de eerste etage. Je kunt plaatsnemen in de wachtruimte.