Open Bewustzijn

Openen van je bewustzijn.

 

Vrij en in het moment. De openheid is als het ware je "basis" staat van zijn. Feitelijk zou je kunnen zeggen ben je je bewust van alle zaken buiten jezelf, je omgeving. Je bent je ook bewust van gedachten en gevoel, wanneer je goed oplet. Kun je de staat van zijn herkennen? Het zijn waarin je gedachtes ziet voor wat ze zijn. Gedachtes die komen en gaan. Gedachtes met veelal oude informatie afkomstig uit het verleden, maar wat er nu op dit moment niet toe doet.

 

Dit "zijn" kun je verruimen. Met de aandacht. Openen als het ware. Zonder weerstand ben je in het nu. Het zijn wat er eigenlijk gewoon is, bewust van alle gevoelens die komen en gaan. Observeer maar eens bij jezelf. De openheid ervaren is altijd in het moment, in het nu. Het geeft een gevoel van ruimte en vrijheid.

 

Oude moeilijkheden kun je in het "licht" van de openheid gaan leren herkennen om los te kunnen laten. Met als gevolg de regie terug bij jezelf om datgene te gaan doen en aandacht te gaan besteden aan wat er voor jou echt toe doet. Dat wat voelt als de bedoeling voor jou. Verbonden met jezelf en het leven.

 

Door oude zaken te doorzien vanuit de openheid van je bewustzijn komt een blijvende verandering op gang.